This is custom heading element

En wayfinding oplevelse omkring Wiibroe Plads i det centrale Helsingør

Elever fra HTX  U/NORD Helsingør har i fagene Design og Kommunikation & IT arbejdet med begrebet Wayfinding og fundet på at opstille en række figurer på Wiibroe Plads, der sammen fortæller Helsingørs historie.

Figurerne fremstilles af træ, jern, kobber, glas og akryl, og de skal udformes efter historiske personer, der har haft betydning for Helsingør by og dens udvikling. Figurerne opstilles på en rute, der leder turister og andre besøgende, fra Kronborg op på pladsen og derefter ind i Helsingørs centrale gågade, Stengade.

Figurerne forestiller følgende historiske personer i denne rækkefølge:

  • Erik af Pommern (Konge af Danmark, samt grundlægger af Kronborg)
  • Kong Frederik d. 2. (Konge omkring 1570)
  • Carl Wiibroe (Skaber af Wiibroe Bryggeri)
  • Mads Christian Holm (Grundlægger af Helsingør Skibsværft)

Figurerne fortæller sammen centrale dele af Helsingørs historie og udvikling med særligt fokus på den forretnings- og erhvervsmæssige udvikling.Løsningen skal gøre selve pladsen mere spændende, og lede turister og andre besøgende videre ind i Helsingør by for at booste besøgstallet, samt at få mere gang i forretningerne i byen.

Som en tilføjelse har gruppen også tænkt sig at udvikle et spil, der via QR-koder gør figurerne interaktive og fortæller historien de repræsenterer.
Spillet går ud på at svare rigtigt på en række spørgsmål, der relaterer sig til figurerne og Helsingørs historie.
Når man har svaret på alle figurernes spørgsmål får man et antal point svarende til sine rigtige besvarelser, hvilket så låser op for en præmie, f.eks. rabatter i byens butikker.