Fireplace & Waterhole old

[vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”5″ top_padding=”2″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”-5″ z_index=”0″ width=”1/1″][vc_gallery el_id=”gallery-952375″ type=”carousel” medias=”75597,75598″ carousel_lg=”1″ carousel_md=”1″ carousel_sm=”1″ gutter_size=”3″ carousel_type=”fade” carousel_interval=”10000″ carousel_navspeed=”1000″ carousel_loop=”yes” stage_padding=”0″ single_overlay_opacity=”50″ single_overlay_anim=”no” single_image_coloration=”desaturated” single_image_color_anim=”yes” single_image_anim=”no” single_padding=”2″ single_border=”yes” single_css_animation=”bottom-t-top” single_animation_delay=”200″][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”0″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading heading_semantic=”h1″ text_size=”fontsize-445851″ text_font=”font-159914″ text_weight=”600″ css_animation=”left-t-right” animation_delay=”200″]Fireplace & Waterhole
[/vc_custom_heading][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ expand_height=”yes” override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”-5″ z_index=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading heading_semantic=”p” text_size=”fontsize-182488″ text_font=”font-115330″ text_weight=”400″ sub_lead=”yes”]The Fireplace & Waterhole project is a collaboration between Catch, Espergærde Gymnasium and the artist duo Mathias & Mathias. They are developing a public space for Espergærde that will investigate how an urban space can facilitate human interactions that are both physically and intellectually stimulating? These questions are setting the theme of Ildstedet og Vandhullet (The fireplace and the Waterhole) a project sketched by the artist duo Mathias & Mathias.

 

The basic idea behind the project is that it should function as a junction between the new sports area, the different educational institutions and the public. The pavillion interprets the fireplace and the waterhole as the first places for interpersonal civilization and it tries to tie together the surrounding institutions and community. The fireplace is the hotbed for storytelling and the creation of identity, while the waterhole is man’s anchorpoint to nature. Into the design of the area, the artists have planned to integrate a waterhole with running water, a functioning fireplace, seating, a small stage and a garden that will change with the seasons. Besides serving several practical purposes the pavilion is an artwork that will function in its own aesthetics. To visualise and to animate the pavillion the artists will also work on a light design using 3D printers.[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”2″ bottom_padding=”2″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”0″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”2″ shift_y=”-5″ shift_y_down=”-3″ z_index=”0″ width=”1/2″][vc_single_image media=”75439″ media_width_percent=”80″ alignment=”center” css_animation=”alpha-anim” animation_delay=”200″ lbox_skin=”white”][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ expand_height=”yes” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]